dimarts, d’abril 24, 2007

Feijoada

Aquest cap de setmana l'Helena m'ha convidat a una feijoada que ha organitzat a ca seva.

Per entendre'ns, feijoada es podria traduir com a "fesolada". És un plat típic del Brasil i és com una escudella feta de mongetes (o fesols) negres i carn de porc.

Aquest plat ve de l'època dels esclaus. Els donaven les pitjors parts del porc: els peus, l'orella, el morro, la cua,... i a partir d'això i les mongetes en feien la feijoada.

Tot el conjunt queda de color negre degut a les mongetes, però quan mossegues un troç de carn el color de dins és el que es suposa que ha de ser.



Acompanyant la feijoada: farofa, couve, arròs i taronja (per l'escorbut, és clar).

La farofa és farina de mandioca i anava barrejada amb una arrel que no recordo com es diu, però que n'hi havia un tipus de verinosa i un tipus que no. Crec que la varietat que ens va oferir l'Helena era la no verinosa.



El couve és com una col i es menja fregida.


La gràcia està en posar totes les coses al mateix plat, inclús la taronja, i a jalar. Quan has acabat repeteixes, i així fins que no puguis més.

Estava tot boníssim i jo em vaig menjar dos plats enormes amb tot.

Més tard, quan la feijoada ja començava a baixar, tastarem la goibada. Un dolç fet a partir de la guaiaba que estava super bo.


Sembla el codony que el monitors ens volien fer menjar a les colònies quan érem petits, però no us deixeu enganyar, aquest està molt més bo.